Niet alleen

Hulpinitiatief  #Nietalleen
Vlak na het uitbreken van de Coronacrisis in maart 2020 bundelden kerken en lokale (hulp)organisaties, waaronder de Protestantse Kerk in Nederland en Kerk in Actie, de krachten in het platform Nietalleen.nl. Dit platform verbindt hulpvragers uit het hele land aan lokale hulpinitiatieven bij hen in de buurt.
Mensen die een praktische hulpvraag hebben of graag even contact hebben en een luisterend oor, kunnen bellen naar het landelijk nummer 0800-1322. Ze worden dan gekoppeld aan de plaatselijk coördinatoren. In Krimpen aan den IJssel kun je ook mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Steeds meer mensen worden getroffen door de gevolgen van de coronacrisis, maar vinden het lastig om hulp te vragen. We leven in een tijd waarin we alles zelf willen kunnen en niet snel hulp vragen. Het lijkt een teken van zwakte maar het getuigt juist van moed als je afhankelijk durft te zijn van anderen en durft toe te geven dat je hulp nodig hebt. En weet dat de hulpgevers dit met liefde doen!
In de donkere maanden van het jaar willen we helpen de drempel lager te maken om hulp te vragen en brengen dit initiatief opnieuw onder de aandacht. De online Kerstnachtdienst van de ArkRank/IJsseldijkkerk staat in het teken van het thema: Nietalleen. Na de Kerstdagen hangen we promotieposters op en willen we kaartjes uitdelen. En daar hebben we uw hulp bij nodig! Als u een kerkdienst of andere activiteit in de kerk bezoekt kunt een aantal promotiekaartjes meenemen om weer door te geven aan anderen. Ook willen we proberen bij de seniorenflats in Krimpen deze kaartjes door de bus te doen. Als u daarbij wilt helpen, neemt u dan contact met ons op. En ook als u hulp wilt bieden horen we dat graag!
Wilt u meer over dit landelijke initiatief weten kijk dan eens op de website: https://www.eo.nl/programmas/niet-alleen-nl
Marjan Tromp en Hilda Pleysier (coördinatoren Krimpen) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.